2016. október 30., vasárnap

Az ősz színei otthonunkban

Ahogy hűvösebbre fordul az idő, egyre több időt töltünk benn a lakásban, otthonunkban is előkerülnek a téli textilek, gyapjútakarók, plédek, ösztönösen nyúlunk gyertyák, mécsesek után is.




Az ősz sokkal inkább a melegség megteremtése, az otthonos, kellemes árnyalatok évszaka. Ősszel a melegebb, teltebb földszínek kerülnek előtérbe. A narancssárga, mustársárga, rézvörös, vörösbarna, élénkvörös, sárgászöld, mind a természettől kölcsönzött árnyalatok.





A dekoráció terén nézzünk körül, hogyan csempészhetjük be a természetet az otthonunkba. Pár színes falevél, szép faág egy üvegvázába állítva mutatós és nagyon olcsó dekoráció lehet. Őszi terméseket, gesztenyét, diót pakoljuk egy tálba vagy tálcára, kisméretű tökök is kedvelt részletei az őszi dekorációknak.






Drapéria, szőnyeg terén is bátran kísérletezhetünk. Nyugodtan válasszunk egy süppedős, vagy hosszú szálú ún. „shaggy” szőnyeget erre az időszakra.  A kanapéra borítsunk egy gyapjútakarót, a díszpárna huzatokat cseréljük le melegebb textilekre, őszi színekre. Ebben az évszakban az anyagok lehetnek textúrázottabbak, a bordázott bársony, a kötött gyapjú anyagok kuckóssá tehetik a pihenősarkokat.

A nappalok rövidsége miatt korábban kapcsolunk mesterséges fényt. Ha odafigyelünk, hogy kellő mennyiségű hangulatlámpa gondoskodjon a fényerőről, közérzetünkre is csodásan hatnak majd a megfelelő helyi fényforrások, kanapé mellett, íróasztalon, konzolasztalon.





A sokszínű ősz borús hangulatát meleg teával, puha takaróval tegyük elviselhetőbbé. Fészkeljük be magunkat egy jó könyv társaságában a kanapéra, és próbáljuk egy illatos gyertya, halk zene mellett élvezni a hidek őszi estéket.







Fotók: Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése