KAPCSOLAT


   Drab Melinda


   tetoalatt@gmail.com
A Tető Alatt blogon 2014. áprilisában jelent meg az első bejegyzés. Magyar design bútorok inspirálták.  Emlékszem, már a vizsgamunkámon dolgoztam a lakberendező iskolában, és nagyon sok inspiráció ért akkoriban. Ekkor még közép-kelet Európa egyik vezető gyógyszergyártójánál dolgoztam, és a kreatív szakma felé gyaloglásom során jöttem rá, hogy szorgalommal és kitartással egyes álmok mennyire elérhetővé válhatnak. Pár hónap múlva, már egy felvidéki, országos napilap havi mellékletének, a „Nők”-nek az „Otthon” rovatát írtam. Olyan témák kerülnek az olvasók elé, melyek segítik őket otthonuk praktikus, kényelmes kialakításában, néha egészen tárgyilagosan, néha kicsit szubjektíven. Azért ez mégiscsak egy szubjektív szakma.
Később átmenekítettem pár régebbi bejegyzést a régebbi blogomból (ezért találhattok 2014 előtti posztokat is), mert szerettem volna egy helyen tudni a dolgokat. 

Hiszem, hogy a szép, rendezett otthon megvalósításához nem kell lottónyertesnek lenni, sőt, esetenként nagy a hangsúly a fenntarthatóságon, ezt bizonyítja az „átalakítás” menüpont is. Az otthonod a menedéked. A hely, ahol jól érzed magad.

Wass Albert így ír az otthonról: „Otthon az, ahová hazatérsz. Ahol ismered a fal kopásait, a szőnyeg foltjait, a bútorok apró nyikorgásait. Ahol úgy fekszel le az ágyba, hogy nem csak alszol, hanem pihensz. Nem csak pihensz, hanem kipihened magad. Kipihened az életet, az embereket, mindent. Ahol otthon vagy, az az otthon... Nem kell hozzá sok, csak egy szoba és egy érzés... Minden embernek módja van hozzá. Egy szűk padlásszoba is lehet otthon. Egy pince is. Még egy gallyakból összetákolt sátor is otthon lehet. Ha az ember önmagából is hozzáad valamit. Elég egy szál virág, amit az útszélen találtál. Egy fénykép, amit éveken keresztül hordoztál a zsebedben. Egy könyv az asztalon. Egy ébresztőóra.”

Ebben szeretnék én is segíteni. Miután az alaprajzon kimatekozzuk a bútorok helyét, a fénykép, az ébresztőóra is a helyére kerüljön, és az érzés is, hogy „otthon vagyunk” meglegyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése