2015. augusztus 5., szerda

Képet a falra! - 1. rész

Otthonunk dekorálásának egyik legegyszerűbb módja, ha képeket helyezünk el a falon.

Sokszor adott egy nagyobb falszakasz, de nincs pénzünk, vagy nem örököltünk egy nagyobb képet, esetleg egy reprodukció sem áll rendelkezésünkre. Ilyenkor kisebb képekből kompozíciókat alkothatunk. Ezeket egységes képkeretekbe is foglalhatjuk, vagy játszhatunk kisebb nagyobb képkeretek szabályos vagy szabálytalan rendezgetésével is.


























Ha képkereteink sokfélék, pl. különböző stílusúak, akkor legyenek egységes színűek, vagy ha egy adott kollekció részei, akkor bátran párosíthatunk két színt, ügyelve arra, hogy a szoba berendezésében a színek ismétlődjenek, ezzel alkotva egy egységes hangulatot.

Számomra, a dekorálás csúcsa a következő kompozíció. Bátran használtak különböző tárgyakat, órát, feliratot, dekorbetűket a különbőző nagyságú képek mellé. Ha megfigyelitek, a képekben egységes, hogy sokuk paszpartuzott.



Szabályos, nagyon rendezett és esztétikus megoldás a hálószobán, ágy fölött:



 Lépcső mellett, egyszínű kereteket használva:


Ha van egy sorozatunk, egységes képkereteket használjunk, ezek felérnek egy kiállítással :)





Sokszor előfordul, főleg nappaliban, hogy a tévét tartalmazó fal okoz gondot, ezeket szépen körbedekorálhatjuk, pár jó példa erre is:








Amire mindenképpen vigyázzunk, és igyekezzünk elkerülni, hogy pl. ne keretezzük be a tévét. Erre gondolok konkrétan:


Akár sorozatot, akár magunk által összekomponált darabokat használunk a tv köré, ne lógjanak a tv síkja mögé, tönkreteszik az egész elképzelést:



Inspiráló kompozíciók és érdekesek az egész falat beterítő képek, igazán csak monokróm környezetben mutatnak jól, erre mindig vigyázzunk.


 Ha van egy érdekes posztergyűjteményünk, kifejezetten jól mutat egy magas belmagasságú nappaliban.


Kisebb belmagasságú térben legyünk picit óvatosabbak, de bátran kombináljuk a kisebb és nagyobb méretű képeket.



Nagy kedvencem pedig, egy előszoba, vagy közlekedő falának díszítése. Igazi galéria. Akkor használjuk, ha nem zsúfolt, de maximálisan minimalista az előszobánk.



Ha szeretnéd a falaidat képekkel dekorálni, és találtál itt inspirációkat, a következő bejegyzésben praktikus tanácsokat adok, hogyan tudod képeidet megfelelően elhelyezni.

Képek forrása: Pinterest








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése