2015. július 26., vasárnap

Otthontervező az Otthonok & Megoldások oldalán

Az Otthonok & Megoldások online oldalán, melyet itt olvashattok: Otthonok & Megoldások egy egyszerű, könnyen kezelhető otthontervezői programot találtok. A montázsok készítéséhez be kell regisztrálni, és már tervezhetitek is a különböző stílusú helyiségeiteket. A programban főleg nappali helyiségek berendezésére szolgáló bútorok, tárgyak vannak, kanapék, fotelek, tapéták, falimatricák, komódok, székek, növények, kiegészítők szép számban akadnak, viszont a szőnyeg, szekrény, polc kategóriákat kicsit szerényebbnek találtam, és a függöny teljesen hiányzott, a tervezett enteriőrökhöz nem lehetett függönyt választani.
Ez viszont semmit sem változtat azon, hogy tervezni, ötletelni, gondolkodni jó, így rögtön készítettem is párat, különböző stílusban:








Amelyről viszont kicsit bővebben szeretnék írni, az a következő enteriőr:



Egyrészt azért, mert a Barcelona szék nagy kedvenceim közé tartozik (olvashattatok már róla a blogon itt: Barcelona szék, másrészt pedig azért, hogy habár eredetileg minimál enteriőrbe tervezték, meg vagyok győződve róla, hogy bármilyen stílusú helyiségbe betervezhető.

A tervezéshez először kiválasztottam a helyiséget (azok is szép számban vannak a programban) , majd kiválasztottam pár alapdarabot, ezek a következők voltak:
a kanapé, egy hangsúlyos szőnyeg, pár díszpárna - a szőnyeg színei köszönjenek vissza pár kiegíszítőben- , két kis komód, szimetrikusan a kanapé két oldalán, dohányzóasztal és világítás.


Az alap darabokhoz még választottam pár kiegészítőt, növényeket, képkereteket, és ezekkel együtt alakult ki a teljes tér.


És a szoba főszereplője a Barcelona szék, ezek is párban jöttek:


A Barcelona szék a design darabok közül az egyik legkedveltebb, sok tervező kedvenc berendezési tárgya. Tervezője Ludwig Mies van der Rohe, akit a német kormány bízott meg, hogy az 1929-es barcelonai világkiállításra tervezze meg a német pavilont. Mies ide tervezte a Barcelona széket, ami azóta a modernizmus szimbóluma, sok modern, minimál otthon kötelező darabja lett. Gyártója a Knoll (Knoll itt), több színben gyártja, lábtartó és kanapéágy is szerepel a garnitúrában. 

Ezekkel az elemekkel a következő enteriőr jött létre, mely kicsit klasszikus, kicsit orientális, egy igazán ikonikus modern darabbal.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése